Leila Lindholms schwarzwaldtårta är en klassiker.
Instruktioner
- Bottnar:
Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitor och strösocker till ett hårt skum.
- Mixa hasselnötterna i en marberedare och blanda ner dem i marängen.
- Måtta ut 3 lika stora bottnar på ett bakplåtspapper.
- Spritsa eller bred ut marängbottnarna och grädda dem krispiga i cirka 50 minuter. De kan med fördel stå kvar i eftervärmen och torka.
- Choklad:
Temperera chokladen. Smält 100 g choklad i ett vattenbad.
- Tag av från värmen och rör ner 200 g finhackad choklad i den smälta chokladen.
- Låt svalna och bred ut chokladen tunt till avlånga tungor på ett bakplåtspapper med hjälp av en palett.
- Låt den stelna. Man kan även breda ut den tunt och skära till fyrkantiga bitar när den stelnat.
- Pensla även bottnarna med smält choklad på ena sidan.
- Grädde:
Vispa grädden fluffig och smaksätt med Cointreau och rivet apelsinskal.
- Lägg ihop tårtan:
Bred ett lager grädde mellan alla lager och sedan över toppen på tårtan.
- Spritsa resterande grädde i klickar över toppen på tårtan.
- Sätt chokladflarnen runt tårtan och stick några flarn i toppen på tårtan.
Publicerat den
9 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar