Leilas varma chokladbakelser

Denna bakelse fryser man och tar direkt från frys till ugn. Detta är ett perfekt recept att förbereda till nyår eftersom det är en kväll man vill tillbringa med sina gäster och inte stå i köket.

Leilas varma chokladbakelser
Källa: Egen
Uppladdad av: katbeghan
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

2 st ekologiska ägg
1 dl strösocker (rågad)
100 g smör
0,25 dl mjölk
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakao (av bra kvalitet)

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st
Visningar:
4479
Sparat:
195

Gör så här

Rör samman hela ägg med strösocker, det ska INTE bli luftigt.

Smält smör och blanda med den kalla mjölken.

Sikta vetemjölet och kakaon över äggen, tillsätt smörmjölken och blanda samman allt.

Fyll smeten i silikonformar, sätt gärna en chokladtryffel i mitten och frys in formarna.

Grädda bakelserna i 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig ugn) i ca 10-15 minuter.
Man ser att den är färdig när den precis börjar spricka i locket. Bakelsen ska vara lite ogräddad i mitten.

Serveras med ananassalsa och vaniljglass.
(Mojito ananassalsa; se eget recept.)
Dela

LIKNANDE RECEPT

Chokladbakelser recept
över 2 månader
av elira
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.