Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lemon Curd

(8 kommentarer)  
Lemon Curd Lemon Curd
Skriv ut

Min absoluta favorit marmelad. Är så gott på rostat bröd, skorpor...

Ingredienser

Instruktioner

Blanda florsocker, citronskal, citronsaft och ägg i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Tag kastrullen från värmen och tillsätt matfettet. Rör tills detta har smält och blandats i krämen. Häll upp i burk. Förvara i kylskåp. Hållbar 2-3 veckor. Gott till rostat bröd och som fyllning i tårtor och kakor.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • mela24 25 maj 2009

    det blev så gott :-)

  • FAE 19 juni 2009

    Toppenrecept :) Riktigt gott till färska jordgubbar.

  • MariaJ88 22 oktober 2009

    Underbart gott blev det!, och var supersmidigt med ju!:)Tack så mycket för receptet!

  • malin_olsson50 14 oktober 2010

    Åååh vad god! Precis i min smak som älskar citron i alla dess former:) Jag har haft den på nybakat grovt bröd samt skorpor. Men kan som sagt tänka mig att den är underbar som fyllning även till tårtor etc. Åter igen, tack!! Kommer att göra denna många, många gånger:)

  • musicstar 3 april 2011

    Jättebra recept! Tack för detta :) Har använt det till scones o tårtor m.m.

  • bannac 6 juni 2011

    Tusen tack! Använde endast överblivna äggulor istället för hela ägg. Gick hur bra som helst. Supergott blandat med grädde till våfflorna :)

  • cojap 27 november 2013

    Supergod och lättgjord..... Tack för receptet.....;)

  • IdaKonig 5 oktober 2014

    Lättgjord och underbar citronsmak!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.