Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lemon Curd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett gammalt recept, som min mamma brukade göra. Tycker att det här är den bästa Lemon Curdkrämen man kan hitta. Nu har mina barn fortsatt att göra den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv av det gula på citronerna. Pressa saften ur frukten.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Ställ skålen med ägg-sockerblandningen i en kastrull med sjudande vatten. Man måste använda en skål av rostfritt eller plast, annars blir krämen missfärgad. Tillsätt det rivna skalet och saften och vispa krämen tjock.
  3. Ta skålen från värmen och tillsätt smöret i klickar. Rör om och låt krämen svalna.
  4. Gott på scones eller kex. Även som fyllning i en efterrätt eller blandad med vispad grädde i en tårta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MamaFarn 9 augusti 2008

    Jag fick inte curden att tjockna så jag tillsatte 2-3 msk maizena.. funkade bra sen och blev mkt gott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.