Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Len kycklinggryta med sting

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hade tomatsås över från helgens pizzabak så jag serverade detta till middag i kväll. Gick åt på en gång. Gjorde så här ungefär:

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i strimlor och lägg den i en marinad gjord av soja, lökpulver, svartpeppar och kött- och grillkrydda. (mängd kryddor efter smak).
  2. Hacka röd- och vitlök fint under tiden kycklingen ligger och drar.
  3. Hetta upp olivolja i en djup stekpanna. Bryn kycklingen, lite i taget, så den får stekyta. Lägg sedan i löken och stek ihop den med kycklingen. Häll i det vita vinet och låt vätska koka in i köttet.
  4. I med grönsakerna, oliverna, tomatsåsen och créme fraiche. Sist men inte minst 1 msk socker för att förhöja smaken. Låt allt koka ihop i ca 10 minuter.
  5. Strö över hackad persilja och servera med valfri pasta
  6. Länk till tomatsås:(http://www.matklubben.se/recept/tomatsaas_grundrecept_58672.html)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.