- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Hade tomatsås över från helgens pizzabak så jag serverade detta till middag i kväll. Gick åt på en gång. Gjorde så här ungefär:
Instruktioner
- Skär kycklingen i strimlor och lägg den i en marinad gjord av soja, lökpulver, svartpeppar och kött- och grillkrydda. (mängd kryddor efter smak).
- Hacka röd- och vitlök fint under tiden kycklingen ligger och drar.
- Hetta upp olivolja i en djup stekpanna.
Bryn kycklingen, lite i taget, så den får stekyta. Lägg sedan i löken och stek ihop den med kycklingen. Häll i det vita vinet och låt vätska koka in i köttet.
- I med grönsakerna, oliverna, tomatsåsen och créme fraiche.
Sist men inte minst 1 msk socker för att förhöja smaken.
Låt allt koka ihop i ca 10 minuter.
- Strö över hackad persilja och servera med valfri pasta
- Länk till tomatsås:(http://www.matklubben.se/recept/tomatsaas_grundrecept_58672.html)
Publicerat den
23 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar