Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lenas älggryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt till kokt potatis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Älgbitar och bacon bryns. Härefter hälls buljongen på. Detta ska koka i 45 minuter. Lök och svamp bryns för sig och hälls i efter 45 minuter tillsammans med övriga ingredienser.
  2. Alltsammans ska koka ytterligare 15 minuter. Red såsen, smaka av, tillsätt eventuellt lite grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • farmoringer 30 januari 2011

    Tack för ett bra recept. Tog inte lika mycket rödvin som du hade skrivit, bara så att det blev en brytning av vinet. Kommer helt klart att göras fler gånger..

  • Denuser 19 augusti 2011

    Smarrigt! Jag bytte ut ketchupen mot tomatpuré, hade i 1 gul lök, skippade sojan, redde med maisena. Serverade med jasminris. Smaklökarna jublade. Tips: Skär älgköttet i små bitar. De större växer lite i munnen. Även bra att laga till en dag i förväg så att köttet blir riktigt mört.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.