Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Min familj tyckte denna Franska kycklinggryta jag gjorde till en fredag var helt underbar. Vinet i såsen var bara mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela de stora gula lökarna, om det är små, så delar du dom inte. Skölj champinjonerna. Smält fettet i stekpanna och lägg i kycklingen och bryn dem runt om. Salta och krydda med vitpeppar.
  2. Ta upp kycklingen och fräs sedan lök, champinjoner några minuter i stekpannan. Lägg därefter tillbaka kycklingen. Häll på grädde, vin, oxfond och ketchup. Krydda med vitlökspeppar och låt koka 15-20 minuter. Späd ev med lite vatten om det blir för torrt.
  3. Servera med ris eller potatis och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Kyckling kan man inte få nog av, när den är så här god blir jag alldeles lyrisk, ahh, full poäng, Lennart.

  • rea 21 mars 2010

    Ett enkelt och mycket gott recept som jag skall lägga till i mina kycklingfavoriter.

  • k_myhrberg 28 oktober 2010

    ojojoj vad gott detta var. snacka om att detta kommer göras fler gånger i detta hem.

  • cutelillamygirl 27 mars 2011

    Den här rätten rekommenderar jag varmt. Enkel att göra och underbar att äta. Väldigt bra kryddning, maten smälte i munnen. Vi kommer absolut laga det igen.:-) 5 poäng från oss.

  • lilla_jag_jenn 28 mars 2012

    såå gott, tog purjolök och kalvfond istället och en klyfta färsk vitlök eftersom jag inte hade allt hemma, men mummms! =) kommer göra om detta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.