Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lenas kycklingpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Om jag ska vara ärlig har jag inte skrivit upp vart jag hittade receptet, men det var en väldigt god paj iaf. Så tack ”Lena” för att du tagit fram ett superrecept på kycklingpaj. Receptet finns iaf sparat i min matsedel så jag tänkte dela med mig av det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt degen vila i kylen en stund.
  2. Skär kycklingköttet i mindre bitar, lägg i stekpanna, tillsätt champinjonerna.
  3. Vispa ihop grädden, strö i mjölet. Smaksätt med chilisås, sesamfrön, salt, peppar och paprikapulver. Häll i röran med kycklingen och låt sjuda en liten stund. Tillsätt gräslöken. Häll blandningen i en pajform, låt svalna.
  4. Kavla ut pajdegen och lägg den som ett lock över kycklingröran. Pensla locket med ägg. Skär skåror i degen så det blir som ånghål. Grädda pajen mitt i ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter. Akta så inte pajen bränns, lägg över bakplåtspapper om den börjar mörkna för mycket.
  5. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.