- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En mycket god och lite oväntad makaronilåda. Passar definitivt både vuxna och barn.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en stor ugnssäker form och börja med att koka upp vatten till makaronerna.
- Hacka löken och fräs den i en tjockbottnad kastrull. När den är lätt brynt vält ner köttfärsen och bryn allt tillsammans.
- Koka snabbmakaronerna, slå av vattnet och skölj dem lätt. Lägg ca 65% av makaronerna i botten av ugnsformen. OM du vill ha mycket smält ost i rätten – strö ost över makaronilagret.
- Stek igenom köttfärs och lök, tillsätt crème fraiche, krossade tomater och kryddor. Häll köttfärsröran över makaronilagret i ugnsformen, (häll över ytterligare ett lager ost om du vill) samt avsluta med de sista makaronerna i ugnsformen. Toppa med skivade tomater (frivilligt) och ost ytterligare ett varv (detta lager med ost ska definitivt läggas på).
- Sätt in formen i ugnen.
- Om du nyss har gjort alla förberedelserna (dvs ingredienserna är ljumma/varma) räcker det att ha inne formen ca 20-25 minuter.
- Om rätten är kall (dvs, förberedd sedan tidigare) ta ut formen ur kylen en god halvtimme före tillagning och låt den stå inne i ugnen 15 minuter med folie + 15 minuter utan.
Publicerat den
9 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar