Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lenkans matiga risotto

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ett hopkok av rester som smakade gudomligt! Är mycket matig och perfekt att ha i matlådan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bort skinn och ben från kycklingen och dela den i små bitar. Skär korvarna på längden två gånger och sedan i mindre bitar. Strimla baconet och sockerärtorna. Hacka löken och paprikan.
  2. Koka upp riset med 6 dl vatten och låt det koka tills det inte bubblar mer ovanpå. OBS! Det är viktigt att riset inte är färdigkokt.
  3. Fräs bacon och korv i omgångar och lägg undan det så länge. Häll av spadet från champinjonerna i ett glas eller liknande, se till att du sparar det. Fräs champinjonerna i lite smör eller margarin och pressa i vitlöksklyftorna. Lägg undan svampen och fräs hastigt löken, paprikan och sockerärtorna.
  4. Häll i champinjonspadet och alla färdigfrästa ingredienser. Smula buljongtärningen i vattnet och häll buljongen i grytan. Häll på riset och kycklingen. Rör om. Låt koka i ca 10 minuter och häll sedan i ärtor och majs. Koka i ytterligare ca 5 minuter eller tills det mesta av buljongvätskan sugits in i riset.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.