Ett hopkok av rester som smakade gudomligt! Är mycket matig och perfekt att ha i matlådan.
Instruktioner
- Rensa bort skinn och ben från kycklingen och dela den i små bitar. Skär korvarna på längden två gånger och sedan i mindre bitar. Strimla baconet och sockerärtorna. Hacka löken och paprikan.
- Koka upp riset med 6 dl vatten och låt det koka tills det inte bubblar mer ovanpå. OBS! Det är viktigt att riset inte är färdigkokt.
- Fräs bacon och korv i omgångar och lägg undan det så länge. Häll av spadet från champinjonerna i ett glas eller liknande, se till att du sparar det.
Fräs champinjonerna i lite smör eller margarin och pressa i vitlöksklyftorna. Lägg undan svampen och fräs hastigt löken, paprikan och sockerärtorna.
- Häll i champinjonspadet och alla färdigfrästa ingredienser. Smula buljongtärningen i vattnet och häll buljongen i grytan. Häll på riset och kycklingen. Rör om. Låt koka i ca 10 minuter och häll sedan i ärtor och majs. Koka i ytterligare ca 5 minuter eller tills det mesta av buljongvätskan sugits in i riset.
- Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
28 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar