Fixa lyxen med en supergod cheesecake och len, fin fisk!
Instruktioner
- Lax:
Putsa laxbiten fri från skinn, hinnor och ben. Blanda salt och socker och gnid in köttsidan. Lägg den sedan i en påse och låt den ligga i kylskåp i 1½-2 dygn. Vänd den ett par gånger under tiden. Ta upp laxen och torka av den. Skär den i tunna skivor. Strö över lite krossad rosépeppar.
- Cheesecake:
Mixa kavring och smör, tryck ut i en form. Finhacka löken. Blanda med dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen och lökröran. Smaka av med salt. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar.
- Ta ut cheesecaken en stund före servering, strö hackad gräslök över. Servera med laxskivor och citronskivor.
Publicerat den
28 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar