Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lergryta med mellanöstern touch

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Jättegod om man gillar spiskummin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl.
  2. Skär aubergin i tärningar och stek i olivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och lite till (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer.
  3. Ställ in i kall ugn och vrid upp till 225 gr i 2 timmar. Jättegott med basmatiris och matlagnings yoghurt och strö över lite finhackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 18 januari 2009

    Hej Anders nu har jag ätit lergrytan mellanöster kanon gott tyckte hela fam tack anders för receptet kram / monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.