Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lettisk pumpasoppa med ingefära och smetana.

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Lettiskt recept på pumpasoppa med ingefära och smetana.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Öppna pumpan uppifrån med en kniv och gröp ut pumpfrön och det innehåll man lätt får ut med handen. Väljer du att gröpa ur pumpan kan du senare använda den som dekoration, vill du inte detta kan du skära den itu med detsamma. Rensa pumpfrönen eftersom de senare kan användas. Gröp ur pumpan med en matsked så mycket du kan få av pumpköttet. Skär morötterna i bitar. Koka upp vattnet och salta.
  2. Stek löken och tillsätt i det kokande vattnet pumpaköttet, morötterna, den stekta löken och vitlöken. Salta och peppra efter behov. Tillsätt ingefäran men var försiktig eftersom för mycket ingefära ger en väldigt stark smak. Jag blandar ungefär 1 tsk finhackad ingefära på 1 kg pumpakött och tillsätter senare färsk ingefära om smaken ännu inte är för stark. När soppan kokt ihop sig efter ungefär 20-30 minuter blanda allt i en mixter och häll tillbaka soppan i kastrullen.
  3. Koka upp soppan igen och tillsätt grädde och mera ingefära efter behov. Servera med smetana och sojasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.