- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Lettiskt recept på pumpasoppa med ingefära och smetana.
Instruktioner
- Öppna pumpan uppifrån med en kniv och gröp ut pumpfrön och det innehåll man lätt får ut med handen. Väljer du att gröpa ur pumpan kan du senare använda den som dekoration, vill du inte detta kan du skära den itu med detsamma. Rensa pumpfrönen eftersom de senare kan användas. Gröp ur pumpan med en matsked så mycket du kan få av pumpköttet. Skär morötterna i bitar. Koka upp vattnet och salta.
- Stek löken och tillsätt i det kokande vattnet pumpaköttet, morötterna, den stekta löken och vitlöken. Salta och peppra efter behov. Tillsätt ingefäran men var försiktig eftersom för mycket ingefära ger en väldigt stark smak. Jag blandar ungefär 1 tsk finhackad ingefära på 1 kg pumpakött och tillsätter senare färsk ingefära om smaken ännu inte är för stark. När soppan kokt ihop sig efter ungefär 20-30 minuter blanda allt i en mixter och häll tillbaka soppan i kastrullen.
- Koka upp soppan igen och tillsätt grädde och mera ingefära efter behov. Servera med smetana och sojasås.
Publicerat den
29 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar