Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lever Anglaise

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Alla minns vi väl de svarta och hårda leverbitarna i skolans matbespisning. Nu pratar vi om något helt annat! Smakerna i det här receptet slår det mesta, bacon, spiskummin, rödbetor och kapris som fått puttra i rödvin och kalvfond. Låter komplicerat men kan knappast vara enklare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka och fräs löken i smör i en stekpanna tills den mjuknar. Lägg ner de hackade rödbetorna i stekpannan och låt fräsa med en stund. Tillsätt kapris, rödvin och kalvfond, låt rödvinet koka in nästan helt. Häll upp fräset i en skål och ställ åt sidan.
  2. Skiva levern tunt och lägg ut den på en skärbräda. Salta, peppra och dofta över spiskummin. Vänd skivorna i vetemjöl och stek dem i smör på båda sidor i en inte allt för het stekpanna. Lägg upp direkt på tallrikar eller på serveringsfat och garnera med lök/rödbetsfräset samt två baconskivor på varje portion.
  3. Servera med nykokt potatis och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • storlinge 27 juni 2010

    Jag var lite tveksam med rödbetor till lever men det visade sig vara en bra kombination i detta recept. Mycket gott och mycket enklare och snabbare än levergrytan som som annars är "standard" på min spis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.