Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig levergryta i lergryta - allt i ett

(3 kommentarer)  
Mustig levergryta i lergryta - allt i ett Mustig levergryta i lergryta - allt i ett
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lever i lergryta blir helt gudomligt god utan risk att bli torr och hård. Smakblandningen i denna gryta passade perfekt ihop med den mjälla levern. Serverad med skivad saltgurka som pricken över i. Allt i ett när det är som bäst. Blir något över så portionsförpacka och frys till luncher.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter.
  2. Blanda mjöl, pepparmix och curry i en plastpåse. Skär levern i ca 3 centimeters kuber och lägg i mjölblandningen. Skaka om så levern blir väl täckt på alla ytor.
  3. Skär gul lök, potatis och äpple i sockerbitsstora bitar. Finskiva vitlöken och häll av spadet från svampen.
  4. Lägg svamp och allt det skurna i grytan och salta. Smula i buljongtärningen och tillsätt soya, vispgrädde och tomater.
  5. Rör om allt väl och sätt in nederst i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader och låt stå i 1 timme.
  6. Servera ur grytan med saltgurka som tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • forsbecks 17 september 2012

    Den var en jätte god grytta, ska testa med kyckling lever!

  • dag6 5 april 2013

    Nu har vi lagat denna gryta ,vi tog lammlever. Dett blev mycket gott,kommer att göra det flera gånger.

  • Anderstam 5 april 2013

    Tackar & Bugar för era fina omdömen! Kul att höra att det fungerar med all sorts lever. Ha en skön vår i solsken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.