Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Levergryta med purjolök och bacon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bacon och lever passar bra ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär levern i centimetertjocka strimlor.
  2. Skölj purjolöken och strimla den.
  3. Bryn levern i lite smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Klipp baconet i strimlor direkt ner i en varm stekpanna. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Strö baconet över grytan.
  5. Servera med kokt ris eller potatis och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Thessiless 19 januari 2009

    Själv äter jag inte lever men har lagat detta till min sabo. Och han ger högsta betyg! 5 stjärnor!!

  • sikaal 7 juni 2011

    Gott, enkelt och snabbt! Hela grytan hinner bli klar medan potatisen kokar! Rekommenderas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.