Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leverkaka / korvkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gammal hederlig korvkaka, servera med lingon och vitkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka grynen i vattnet under lock på svag värme tills det nästan kokar in. Det tar ca 30 minuter. Späd med mjölken och koka till en lös gröt. Mixa eller kör i foodprocessor lever, ägg, lök, sirap, salt och peppar. Tillsätt gröten och russin. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter. Servera med lingonsylt och sallad, eller blanda finstrimlad vitkål med lingonsylt.
  2. Går att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Christerlindee 5 oktober 2011

    Min mormor brukade laga korvkaka och jag tyckte inte om den, men jag ville pröva igen och den här korvkakan blev riktigt god. Jag var lite orolig vad familjen skulle säga om leversmaken så jag hade i 150 g bacon men mina tre tonåringar tog mer...

  • evaullabritt 20 november 2013

    Jättegott. Det var verkligen länge sedan jag åt korvkaka. Men det var för mycket korngryn i förhållande till lever. Nästa gång tar jag mer lever. Lättlagat och bra recept. Funderar på om det brukar vara någon örtkrydda i korvkaka, salvia eller något. Jag minns inte.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.