Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leverpastej

 
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En hemlagad leverpastej bland julmaten imponerar på gästerna. Den tar lite tid men är inte svår att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C. Placera en långpanna till vattenbadet i ugnens nedre del. Skär levern, späcket och ansjovisfiléerna i bitar. Kör lever, späck och lök i matberedaren till en grovhackad massa. Lägg sedan i ansjovisfiléerna och kör ytterligare några sekunder. Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och späd under kraftig vispning med mjölk och tillsätt fonden. Koka upp och sjud under vispning i 1 minut tills såsen tjocknar. Dra kastrullen av plattan och häll såsen i matberedaren med levermassan. Kör ihop till en finmalen färs med kryddorna, samt salt och peppar. Klä en avlång form med bacon och häll i levermassan. Sätt formen i det varma vattenbadet. Ugnsbaka mitt i ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka. Använd gärna en termometer, innertemperatur ska bli 70 °C. Pastejen ska inte vara rosa i mitten. Öka värmen till 250 °C eller grilla de sista minuterna, så att pastejen får brun yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.