- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
God på till exempel julbordet.
Instruktioner
- Skiva levern och lägg den i mjölk några timmar eller över natten.
- Blötlägg svampen. Sätt ugnen på 175 grader och sätt in en vattenfylld långpanna på nedersta falsen.
Finhacka löken, smörfräs den.
- Torka av levern, skär bort hinnor och kör den till mos i matberedaren. Tillsätt lök, ansjovis, ägg och mjöl.
- Rör smöret mycket mjukt i stekpannan eller i mikron. Rör sedan ner det klickvis i smeten.
Rör ner grädden lite i taget. Krama ur och hacka svampen.
- Tillsätt svampen eller mejram, salt och peppar.
Smörj en form eller flera ugnsformar och fyll dem med smeten. Täck med alumniumfolie.
- Grädda i vattenbad 1-11/4 timme. Ta av folien de sista 20 minuterna. Ta ut och låt kallna.
- Håller sig i kylen i 1 vecka. Går bra att frysa.
Publicerat den
20 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar