- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Underbart mustigt fylligt och mjällt alternativ till leverstuvning.
Lever och vitlök leker väldigt bra ihop!
Har uppskattats väldigt av folk som avskyr
leverstuvning ända sen skolgångens ”skosulestuvning”.
Instruktioner
- Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter.
- Skär lever i sockerbitstora tärningar. Blanda vetemjöl och vitlökspeppar i en plastpåse. Lägg i levertärningarna och skaka om.
- Skala och hacka den gula löken. Lägg hacket i grytan och smula buljongtärningen på. Pressa vitlöksklyftorna över lökhacket. Lägg i levertärningarna. Häll champinjonerna och deras spad över.
- Blanda soya och tomatpuré i vispgrädden och häll det i grytan.
- Sätt locket på grytan och ställ in den längst ner i en kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Låt stå i ca 45 minuter.
- Servera gärna med pressad potatis och vinbärsgele.
Publicerat den
27 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar