Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Libanesisk auberginegratäng

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min svåger, som reser väldigt mycket, har gett oss receptet på denna rätt som är vanlig i Mellanöstern. Mycket lättgjord och lyckas alltid. Jag gör den ofta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Alla måttangivelser är ca-mått
  2. Skölj och skiva auberginen. Strö på salt och låt ligga en halvtimme. Torka av saltet.
  3. Blanda ihop färsen. Gör platta biffar. I en smord ugnsform varva stående biffar och aubergineskivor, ev. delade, Strimla paprika och tomat och dekorera rätten med.
  4. Täck med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen, 250 gr, ca 45 min. Servera med ris, bulgur eller cous-cous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.