Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Light-gratinerad blomkål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättefin ugnsgratinerad blomkål med mycket smak, trots viktväktar ursprung. VV points 5. Perfekt på hösten när blomkålen är billig och som finast!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort de gröna bladen och den tjocka stjälken från blomkålen. Lägg blomkålshuvudena i en stor gryta ( 10L är perfekt, annars ta två mindre kastruller. Höll i vatten så det täcker huvudena, salta. Koka på svag värme i ca 10 minuter. De skall ej koka sönder. Häll av vattnet och placera blomkålshuvudena i en ugnsform. Koka upp mjölken, red av mjölken med maizena, lägg ner den rivna osten, salt, peppar och muskot. Häll såsen över blomkålen och grädda i ugn ca 20 minuter, eller tills de fått lite färg. Servera med stekt fläskkotlett, sallad och eventuellt kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.