Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk apelsin- och mandelkaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

En härligt soligt och saftig kaka i brownieformat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en 20 cm kvadratisk eller 22,5 cm rund kakform.
  2. Finriv den färgade delen av apelsinskalet med en skalstrimlare eller ett rivjärn. Mät upp 4 tsk apelsinskal; ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop matfett och 200 g socker i en stor skål med en elvisp på medelhastighet tills det är lätt och luftigt. Lägg i ägg; vispa tills det är väl blandat.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en medelstor skål. Lägg i socker blandning omväxlande med mjölk och vispa grundigt efter varje tillägg. Rör i apelsinskal. Häll det i den smorda och bröade formen; strö på mandel.
  5. Grädda i 40 minuter till 45 minuter eller tills en i mitten instucken trästicka kan tas ut ren.
  6. Strö på de återstående 2 matskedarna socker; häll likören över kakan.
  7. Låt kakan svalna i formen på bakgallret i 10 minuter. Lossa kakans kanter med en kniv eller böjlig metallspade. Med grytlappar eller grytvantar placeras bakgallret ovanpå kakan i formen. Vänd på kakan och form så att gallret hamnar underst. Skaka försiktigt kakan så den lossnar ur formen. Tag bort formen. Låt den svalna med mandelspån uppåt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Vi 26 oktober 2009

    Tack för det här receptet! Kakan är verkligen god och verkligen en ny smak. Men när jag gör den utan likör, istället blir det pressad apelsinjuice. Det smakar också super!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.