Instruktioner
Vaniljvodkatopf
Varva bären med socker i en glasburk. Fyll på vodka och ställ att dra i kylen två dagar eller upp till tre veckor.
Vit chokladkupol
Dela äggen och vispa äggvitorna till fast skum i en bunke för sig. Flytta vispen till en bunke med äggulor och florsocker och vispa det pösigt. Flytta slutligen vispen till en skål med grädden och vispa den mjukt.
Smält chokladen i mikron. Rör ner den i äggulevispet, rör sedan ner grädden och sist äggvitorna (vispar du i denna ordning behöver vispen inte diskas emellan). Fördela smeten i kupolformar, tex kaffekoppar, och frys 4 timmar.
Bubbelsocker
Koka socker, vatten och glykos livligt i en rostfri kastrull till 155°C (använd sockertermometer). Häll ut likören på en oljad plåt. Häll det heta sockret över likören och vicka plåten så att sockret rinner ut tunt. Låt det stelna och bryt i bitar.
Kokosflarn
Sätt ugnen på 200°C och mixa ihop ingredienserna.
Skär ut en ca 8 cm lång halvmåne ur tex ett glasslådelock. Lägg locket - schablonen - på ett bakplåtspapper. Bred ut kokossmeten i urtaget och lyft därefter försiktigt bort schablonen. Gör 12 kakor på flera plåtar.
Grädda ca 8 minuter. Låt flarnen svalna något innan de lossas försiktigt och får kallna på galler.
Servering
Doppa formarna med chokladkupolerna i kallt vatten. Stjälp upp och garnera med bubbelsocker. Servera kupolerna med topf och kokosflarn.