Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen vit choklad kupol med bär i vaniljvodkatopf, kokosflarn och bubbelsocker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gör gärna bärtopfen en eller ett par veckor i förväg. Kul att bjuda på när du vill imponera på dina gäster.

Ingredienser

Instruktioner

Vaniljvodkatopf Varva bären med socker i en glasburk. Fyll på vodka och ställ att dra i kylen två dagar eller upp till tre veckor. Vit chokladkupol Dela äggen och vispa äggvitorna till fast skum i en bunke för sig. Flytta vispen till en bunke med äggulor och florsocker och vispa det pösigt. Flytta slutligen vispen till en skål med grädden och vispa den mjukt. Smält chokladen i mikron. Rör ner den i äggulevispet, rör sedan ner grädden och sist äggvitorna (vispar du i denna ordning behöver vispen inte diskas emellan). Fördela smeten i kupolformar, tex kaffekoppar, och frys 4 timmar. Bubbelsocker Koka socker, vatten och glykos livligt i en rostfri kastrull till 155°C (använd sockertermometer). Häll ut likören på en oljad plåt. Häll det heta sockret över likören och vicka plåten så att sockret rinner ut tunt. Låt det stelna och bryt i bitar. Kokosflarn Sätt ugnen på 200°C och mixa ihop ingredienserna. Skär ut en ca 8 cm lång halvmåne ur tex ett glasslådelock. Lägg locket - schablonen - på ett bakplåtspapper. Bred ut kokossmeten i urtaget och lyft därefter försiktigt bort schablonen. Gör 12 kakor på flera plåtar. Grädda ca 8 minuter. Låt flarnen svalna något innan de lossas försiktigt och får kallna på galler. Servering Doppa formarna med chokladkupolerna i kallt vatten. Stjälp upp och garnera med bubbelsocker. Servera kupolerna med topf och kokosflarn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.