Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonmarmelad med likör 43

 
Skriv ut

En mycket god marmelad som blir lite söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj plommonen, dela och kärna ur dem. Lägg i plommon, vatten och syltsockret i grytan. Koka upp och koka sakta under lock 10–15 minuter. Koktiden beror på plommonens storlek och på hur mogna de är, de ska vara mjuka och mosa sig. Rör om ett par gånger under tiden så att plommonen mosar sig. Skumma marmeladen och gör marmeladprovet . Ta grytan från värmen och låt marmeladen vila ca 15 min så att temperaturen jämnar ut sig.
  2. Vill man kan man köra med en stavmixer så allt blir mosat.
  3. Blanda i likören och häll upp marmeladen på rena varma burkar. Sätt på lock och låt den kallna.
  4. Förvara marmeladen i kylen.
  5. Marmeladprov gör man genom att hälla lite av marmeladen på ett fat. Låt kallna och dra med en sked igenom. Det ska bildas en gata som inte rinner ihop när den är färdigkokt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.