En elegant sorbet är alltid uppskattad efter en kraftig måltid. Den här delikata vinbärssorbeten med vackra rosaröda nyanser är härligt uppfriskande.
Instruktioner
- Ansa vinbären och lägg undan sex-åtta fina klasar till garnering. Skölj vinbären i en sil och låt dem rinna av väl. Dra bären av kvistarna med hjälp av en gaffel.
- Hetta upp socker och vatten i en gryta tills sockret har smält. Häll sockerlagen, vinbären, vinet och hälften av likören i en mixer och kör till en puré. Passera purén genom en sil över en aluminiumskål. Smaka av med socker och kyl tills purén är kall.
- Blanda vaniljsocker och två äggvitor och vispa till mjukt skum. Vänd ner i bärpurén. Frys sorbeten tre timmar och vispa den en gång i halvtimman.
- Kyl dessertglas i kylen. Ta fram sorbeten ur frysen, vispa den snabbt och lägg den i en sprits med stjärnformad tyll. Spritsa sorbeten i glasen och ringla över resten av likören.
- Vispa upp den sista äggvitan i en skål och häll florsocker på ett fat. Vänd de sparade bärklasarna först i äggvita och sedan i florsocker. Garnera sorbeten med de sockrade vinbären och myntan.
Publicerat den
9 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar