Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit choklad cheesecake med hasselnötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Underbart god vitchoklad- och hasselnötscheesecake som kommer att gå åt där hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smöra en springform, ca 25 cm i diameter.
  2. Blanda smulade digestivekex, smält smör, socker och malda nötter. Tumma ut blandningen i formen och grädda i 10 minuter. Ta ut den ur ugnen när den är gyllene och låt svalna.
  3. Vispa philadelphiaost mjuk och smidig. Tillsätt socker och ägg i omgångar tills det är krämigt. Tillsätt finhackad vit choklad och likör, blanda ordentligt.Skrapa med en slickpott så att inget ligger oblandat i botten av skålen.
  4. Häll ostfyllningen ovanpå den gräddade botten. Grädda kakan i 40 minuter. Ta försiktigt ut kakan och strö garneringen över. Ställ in den i ugnen igen och grädda den ytterligare 20 minuter. Den är klar när kanterna är fasta och mitten rör sig lite när du skakar på formen.
  5. När kakan är klar, låt den svalna i ugnen med ugnsluckan öppen i ytterligare 1 timme. Efter det sätter du plastfolie på kakan och låter den stå i kylskåpet i 12 timmar. Låt den gärna stå i rumtemperatur i 15-30 mintuer före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.