Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med kaffekräm och Baileys

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Har inte provat detta recept med det ser gott ut.

Ingredienser

Instruktioner

Mixa kex och smör till en jämn deg. Tryck ut degen i en form, ca 22 cm i diameter, och ställ in i kylen. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Rör ner kaffet. Bred ut chokladkrämen över digestivebottnen. Vispa grädden och tillsätt socker. Blanda ner philadelphiaosten och rör till en jämn smet. Tillsätt Bailey´s och blanda väl. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 5 minuter. Smält långsamt i en kastrull med lite vatten i. Häll ner gelatinet i en fin stråle i smeten och rör runt ordentligt. Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen, minst 1 timme. Garnera med lite riven choklad vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.