Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cassataglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Cassata är en italiensk glassklassiker som i originalversionen innehåller gräddglass varvad med likörmarinerad frukt, vispgrädde och marängsmet. Här är den förenklad med färska jordgubbar, hackad choklad och knapriga små bitar av mandelskorpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmet, gräddfil och juice.
  2. Hacka jordgubbar, choklad och skorpor. Rör ner i smeten. Häll smeten i en rund skål och täck med plastfolie. Frys glassen i minst 4 timmar.
  3. Stjälp upp glassen på ett fat och låt stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Servera eventuellt med några jordgubbar till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.