Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Likörbollar

 
Skriv ut

Egentligen heter bollarna Punchbollar, men jag har döpt om dem till Likörbollar då jag tar likör istället. Och du ska ABSOLUT använda din favoritlikör. Min är Sheridan´s Original.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder sockerkaksbottenen och fukta smulorna med likör. Arbeta in smöret samt mandelmassan. Smält chokladen och rör ner även den.
  2. Arbeta blandningen till en smidig men fast massa. Om massan känns för torr kan man tillsätta lite vatten.
  3. Dela degen i valnötsstora bitar och forma dem till små bollar. Rulla bollarna i strössel. Lägg dem gärna i runda småbrödsformar, så ser de genast lite mer exklusiva ut.
  4. Ät njut eller ge bort som present och julklapp.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.