Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lills luftlätta småbröd

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Lills luftlätta småbröd är en glutenfri kaksort, bakas endast på potatismjöl och morötter. Kakorna är mest kända i mittersta delen av Sverige.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop all torra ingredienser, utom strösockret, i en bunke. Blanda därefter ihop de ljumna vattnet och brunsåsen i en enskild skål. Sockeret, de rivna morötterna och matfettet blandas därefter väl i en egen skål. Tillsätt sedan alla ingredinserna i matfettsblandningen.
  2. Låt degen vila i ca. 30 minuter i kylskåpstemertatur. Trilla sedan små kulor av degen och lägg dem därefter på en smord plåt.
  3. Gräddas mitt i ugnen i ca 10 minuter, 175 grader.
  4. Förvaras sedan i kylen/svalen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.