Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och vaniljmarinerade hallon

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god vaniljglass till gör susen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll sirap, vatten, limeskal och saft i en kastrull. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna. Lägg även i vaniljstången. Värm försiktigt en stund och låt sen svalna. Ta ur vaniljstången.
  2. Skala apelsinerna med en kniv och skär loss filéerna. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem. Blanda inkråmet med hallonen. Häll över marinaden och låt stå en timme innan servering.
  3. Gott till är vaniljglass, eller om man hellre vill ha vaniljvisp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Tajgern 28 september 2008

    Hej! Har du bara provat med färska hallon eller fungerar det med frysta också?

  • JennyV 5 oktober 2009

    Detta var en klar 5:a !!!!! Tyckte att det var för mycket marinad, nästa gång halverar jag nog mängden! Men annars var detta en lyxvariant på fruktsallad, tillsammans med vaniljglass så kom man till himmelriket!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.