Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och vitlökssås

 
Skriv ut

Vitlöksklyftorna får en mild och god smak då de rostas i olja. Låt ingredienserna och skålen ha samma temperatur, då är det lätt att lyckas med såsen. Mycket gott till skaldjur!

Ingredienser

Instruktioner

Lägg vitlöksklyftorna med skalet på i en kastrull med olja. Låt dem rosta på svag värme under lock tills de är mjuka ca 10 min. Skala vitlöksklyftorna och mosa dem väl med en gaffel. Vispa äggulor och olja kraftigt till en ganska tjock majonnäs. Rör ner limeskal och limesaft, salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.