Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och vitlökspenslad tonfisk

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tonfisk är gudomligt gott! Här får tonfisken en god smak av lime och vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta limen och riv det yttersta av skalet. Riv även vitlöken. Rör ihop lime- och vitlöksriv med saft av 1 lime, honung, sambal oelek och 1 msk olja.
  2. Torka tonfisken torr. Pensla med 1 msk ren olja. Salta. Tänd utegrillen. Fläkta lite över glöden med en tidning så att sotpartiklar "dammas" bort.
  3. Grilla fisken 2 minuter på varje sida, pensla med den smaksatta oljan några gånger under tiden. (Själv brukar jag grilla tonfisk något längre, men det är en smaksak, jag vill inte ha rosa kött). Servera tonfisken på en härlig sallad, gärna med färska örter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • jzw0010 2 februari 2009

    Det här var första gången jag lagade tonfisk, och vilken premiär! Hade ingen sambal oelek i för jag gillar inte stark mat, men guuud så gott det blev! Toppbetyg från mig!

  • SuHo 18 april 2009

    Jättegott! Kommer vi absolut att göra igen!

  • Leifgladimat 27 februari 2010

    Hej Jag gjorde en marinad av olja, lime, honung och sambal oelek. Tonfisken fick ligga i den ca 3 timmar och sedan stekte jag dem snabbt på hög värme. Fantastiskt gott!! Serverades med klyftpotatis, vitlöksås (lätt creme fraiche, vitlök och lime). Ett Chianti Reserva till det sedan var måltiden komplett. En rätt som kommer att bli en favorit:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.