Tonfisk är gudomligt gott! Här får tonfisken en god smak av lime och vitlök.
Instruktioner
- Tvätta limen och riv det yttersta av skalet. Riv även vitlöken. Rör ihop lime- och vitlöksriv med saft av 1 lime, honung, sambal oelek och 1 msk olja.
- Torka tonfisken torr. Pensla med 1 msk ren olja. Salta. Tänd utegrillen. Fläkta lite över glöden med en tidning så att sotpartiklar "dammas" bort.
- Grilla fisken 2 minuter på varje sida, pensla med den smaksatta oljan några gånger under tiden. (Själv brukar jag grilla tonfisk något längre, men det är en smaksak, jag vill inte ha rosa kött). Servera tonfisken på en härlig sallad, gärna med färska örter.
Publicerat den
6 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var första gången jag lagade tonfisk, och vilken premiär! Hade ingen sambal oelek i för jag gillar inte stark mat, men guuud så gott det blev! Toppbetyg från mig!
Jättegott! Kommer vi absolut att göra igen!
Hej Jag gjorde en marinad av olja, lime, honung och sambal oelek. Tonfisken fick ligga i den ca 3 timmar och sedan stekte jag dem snabbt på hög värme. Fantastiskt gott!! Serverades med klyftpotatis, vitlöksås (lätt creme fraiche, vitlök och lime). Ett Chianti Reserva till det sedan var måltiden komplett. En rätt som kommer att bli en favorit:-)