Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- & rabarbertarte

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Syrlig paj med krämig marängsmet. Kan förberedas dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa, skölj och skiva rabarbern. Smält den med strösockret i en kastrull tills den böjrar bli mjuk och släpper vätska. Dra av kastrullen från värmen och lägg rabarberna i en finmaskig sil så att all vätska får rinna av. Ställ den åt sidan.
  2. Pajskal: Krossa kakorna med en brödkavel ellermixa dem i en matberedare. Smält smöret och rör ner kakkrosset. Tryck ut blandningen i en bakplåtspappersklädd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakbotten i mitten av ugnen på 175 grader i 8-10 min. Låt svalna.
  3. Fyllning: Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Rör äggulorna med den kondenserade mjölken, limesaft, den avrunna rabarbern och det finrivna skalet från limen. Häll smeten i formen. Grädda pajen i ytterligare ca 20 min. Låt kallna och stå i kyl i ett dygn.
  4. Maräng: Samma dag som pajen ska serveras, vispa äggvitorna med socker i vattenbad tills sockret smält och det börjar bli vitt. Ta av från värmen. Vispa äggvitesmeten med elvisp tills det börjar bildas toppar och ser ut som maräng. Lägg marängen på pajen och bränn av med en brännare eller i ugn. Låt svalna och servera kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.