Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limedoftande laxgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lime, lax och saffran - och så lite räkor på toppen. Kalasgott! Det går bra att använda fryst lax i receptet, det tar bara lite längre tid att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxfiléerna i ugnsfast form. Koka upp grädde och saffran. Rör i limeskalet och saften. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över laxen. Ställ in i 200 grader varm ugn i 45 min om laxen är djupfryst, 20-25 min om den är tinad. Strö över skalade räkor, dekorera med limeklyftor och strö över små citronmelissblad.
  2. Servera med kokt ris och sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.