Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limekaka med vit choklad

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

God kombination med choklad och lime.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver och vetemjöl, sikta ner det i smeten. Hacka chokladen, tillsätt den, mjölk, limeskal och limesaft i smeten. Häll i smöret, lite i taget, rör försiktigt till en slät smet. Häll det i en smord och bröad form, 1 1/2 liter.
  2. Grädda i nedre delan av ugnen på 175 grader i ca 45 minuter. Låt kakan svalna.
  3. Glasyr: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden, ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta.
  4. Låt blandningen svalna innan den hälles över kakan. Garnera med rivet limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.