Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limekyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god kycklinggryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätt limen noga i ljummet vatten. Skala den sedan med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften.
  2. Stek kycklingfiléerna i margarin, cirka 5 minuter per sida. Salta och peppra under tiden. Lägg över filéerna i en tockbottnad kastrull eller panna. Häll över saften och skalen från limen.
  3. Vispa ihop vatten, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med ris eller pasta.
  4. Limen kan även bytas ut mot en 1/4 citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.