Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limekyckling

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med lime i grytan blir det en mild och fin citrussmak.

Ingredienser

Instruktioner

Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften. Lägg över kycklingfiléerna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med pasta eller ris, lättkokta grönsaker och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • e-stjernan 15 mars 2010

    Detta recept är supergott! Jag lagar det dock alltid utan persilja och jag river limeskalet i rivjärn. Det godaste tillbehöret enligt mig är tagliatelle pasta.

  • Kanelis_85 26 november 2010

    Detta receptet är en utav det godaste på Arlas hemsida :) Barnens favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.