Den här efterrätten är perfekt när man vill förbereda dagen innan. De fyllda glasen kan stå kvar i frysen och tas fram ett par timmar innan de skall serveras.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladet 5–10 minuter. Snoppa jordgubbarna och kör dem till puré i matberedaren tillsammans med sockret.
- Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme. Häll lite av jordgubbspurén i gelatinet och rör om. Häll sedan blandningen i purén och blanda noga.
- Ställ ett savoiardikex vid kanten i varje glas. Fördela jordgubbskompotten i glasen. Ställ glasen i frysen i 10 minuter så att krämen sätter sig.
- Pressa limen, det skall bli 3/4 dl juice. Rör samman den med kesella och socker och blanda noga. Vispa grädden och blanda ner den.
- Häll limemoussen på jordgubbskompotten och ställ in i frysen i ytterligare 10 minuter.
- Garnera med jordgubbar och servera direkt. Eller låt glasen stå kvar i frysen och ta fram dem ett par timmar innan de skall serveras och garnera dem.
Publicerat den
20 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar