Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbskompott med limemousse

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här efterrätten är perfekt när man vill förbereda dagen innan. De fyllda glasen kan stå kvar i frysen och tas fram ett par timmar innan de skall serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladet 5–10 minuter. Snoppa jordgubbarna och kör dem till puré i matberedaren tillsammans med sockret.
  2. Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme. Häll lite av jordgubbspurén i gelatinet och rör om. Häll sedan blandningen i purén och blanda noga.
  3. Ställ ett savoiardikex vid kanten i varje glas. Fördela jordgubbskompotten i glasen. Ställ glasen i frysen i 10 minuter så att krämen sätter sig.
  4. Pressa limen, det skall bli 3/4 dl juice. Rör samman den med kesella och socker och blanda noga. Vispa grädden och blanda ner den.
  5. Häll limemoussen på jordgubbskompotten och ställ in i frysen i ytterligare 10 minuter.
  6. Garnera med jordgubbar och servera direkt. Eller låt glasen stå kvar i frysen och ta fram dem ett par timmar innan de skall serveras och garnera dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.