Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limepaj med marängtopp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

en härlig paj med smak av lime, pistasch och maräng avslutar en god middag eller påbörjar en god fika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör pistaschmandeln i matberedare till grova smulor. Lägg i mjöl, smör och salt och kör till en smidig deg.
  3. Tryck ut degen i fyra portionspajsformar, helst med löstagbara kanter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  4. Sänk värmen till 200 grader.
  5. Vispa samman ingredienserna till fyllningen och häll i det gräddade pajskalet. Grädda pajen i ca 25-30 minuter.
  6. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum i en ren bunke. Vispa i sockret gradvis tillsammans med citronjuicen till ett hårt skum.
  7. Bred marängen över pajerna och strö på kokosflagor. Grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt svalna. Garnera med rivet limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.