Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limepaj med rosmarin

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Bjud på en frisk och sötsyrlig limepaj. Limepajen kan göras en vecka i förväg och förvaras i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i en matberedare monterad med kniv. Kör till smulor, tillsätt det smälta smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 22 x 30 cm. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna.
  3. Vispa grädden, ej för hårt. Blanda kondenserad mjölk, limesaft och limeskal i en bunke. Vänd ner grädden försiktigt med hjälp av en slickepott. Bred ut fyllningen i pajskalet. Täck pajen med plastfolie och ställ i frysen över natten.
  4. Ställ pajen att temperera i kylskåp ca 2 timmar före serveringen. Spreja rosmarinkvistarna med lite vatten och doppa dem i socker. Garnera pajen med citrusskivor och rosmarinkvostar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.