Bjud på en frisk och sötsyrlig limepaj.
Limepajen kan göras en vecka i förväg och förvaras i frysen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i en matberedare monterad med kniv. Kör till smulor, tillsätt det smälta smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 22 x 30 cm. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna.
- Vispa grädden, ej för hårt. Blanda kondenserad mjölk, limesaft och limeskal i en bunke. Vänd ner grädden försiktigt med hjälp av en slickepott. Bred ut fyllningen i pajskalet. Täck pajen med plastfolie och ställ i frysen över natten.
- Ställ pajen att temperera i kylskåp ca 2 timmar före serveringen. Spreja rosmarinkvistarna med lite vatten och doppa dem i socker. Garnera pajen med citrusskivor och rosmarinkvostar.
Publicerat den
7 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar