Pannacotta är perfekt sommardessert som går snabbt att förbereda och lätt kan varieras.
Här en frisk variant med pigg melonsalsa.
Instruktioner
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och socker och låt sjuda i någon minut.
- Ta bort kastrullen från värmen. Krama ur gelantinbladen och rör ner grädden tillsammans med saft och skal från lime.
Rör om tills gelantinet har smält.
- Låt blandningen stå i ca 30 minuter, rör om då och då under tiden.
Häll därefter upp i formar, täck över med plastfilm och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
- Skär bort skal från melonen och skär i bitar som är mellan 1-2 centimer breda.
Du kan äver använda dig av ett så kallat kuljärn för att göra fina små kulor av melonen.
- Lägg en hög med melonsalsa ovanpå pannacottan strax innan servering.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
25 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter sååååå gott //elin