Limefrukten har med sin lite kryddiga citruston gett oss många nya smakupplevelser. Ett exempel är den här fantastiska limerulltårtan med sin krämiga fyllning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret och limesaften. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet. Rör allt till en slät smet.
- Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper på ett galler. Dra bort bakplåtspappret och låt kakan kallna.
- Gör fyllningen: Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt det rivna limeskalet.
- Bred smörkrämen över kakbottnen. Rulla ihop kakan från kortsidan.
- Vispa grädden och fyll en spritspåse med den. Spritsa grädden i små toppar på rulltårtan. Garnera med rivet limeskal.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar