Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limerulltårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Limefrukten har med sin lite kryddiga citruston gett oss många nya smakupplevelser. Ett exempel är den här fantastiska limerulltårtan med sin krämiga fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret och limesaften. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet. Rör allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter.
  4. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper på ett galler. Dra bort bakplåtspappret och låt kakan kallna.
  5. Gör fyllningen: Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt det rivna limeskalet.
  6. Bred smörkrämen över kakbottnen. Rulla ihop kakan från kortsidan.
  7. Vispa grädden och fyll en spritspåse med den. Spritsa grädden i små toppar på rulltårtan. Garnera med rivet limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.