Krämig sufflé och fluffig sabayon.
En efterrätt som går att förbereda.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Sabayon:
Halvera och gröp ur passionsfrukterna, blanda med resten av ingredienserna i en kastrull. Vispa till en kräm på svag värme eller över vattenbad.
Sabayonen kan serveras varm eller avsvalnad. Fortsätt då att vispa tills den svalnat.
- Sufflé:
Smörj suffléformarna väl och sockerströa dem.
Smält smöret och tillsätt mjölet. Slå på mjölken och koka en tjock sås. Sjud ca 3 minuter på svag värme under omrörning.
Tillsätt det finrivna limeskalet, 3 msk pressad lime och äggulorna.
Vispa vitorna med 1 tsk limesaft, vispa på låg hastighet från början om du använder elvisp.
Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast så kallad italiensk maräng.
- Vänd ner marängen i limekrämen och blanda till en luftig smet. Fördela smeten i formarna. Stryk formarna släta och dra med tummen runt kanten, så att rester av sufflésmeten inte hindrar suffléerna att resa sig.
Grädda på andra falsen nerifrån, 12-15 minuter, tills de rest sig och börjar få lite färg på ytan.
- Stjälp upp suffléerna direkt på tallrikar. Häll på sabayon och garnera med några hallon eller jordgubbar.
Publicerat den
20 oktober 2009
Skriv kommentar