- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 7 timmar
Skriv ut
En tårta att göra i förväg, kan även frysas. Är dessutom glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Blanda potatismjöl, kakao och bakpulvret. Sikta ner i äggvispet och blanda till en jämn smet.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den. Strö över kokos.
- Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut och stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper. Lossa pappret från botten.
- Limemousse:
Skölj limefrukterna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften, mät till 1 dl saft. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
- Vispa äggvitorna på låg hastighet till ett luftigt skum. Tillsätt 1 dl strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning, nu med högre hastighet. Vispa till ett fast blankt skum.
- Vispa grädden fast. Tillsätt youghurt, limesaft och skal. Vänd i äggvitan försiktigt.
- Tag upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i mikrovågsugn. Tillsätt lite av moussesmeten. Blanda väl och vänd ner blandningen i resten av smeten.
- Skär ut en remsa bakplåtspapper som följer botten och upp på kanterna i en 2-liters brödform. Häll i hälften av moussen. Skär ut en kakremsa lika stor som formen och lägg över moussen. Fyll på med mousse och avsluta med en kaka. Täck med plastfolie och ställ i kylen ca 1 dygn.
- Servering:
Stjälp upp tårtan på ett uppläggningsfat. Dra i bakplåtspappret så lossnar den lättare ur formen. Halvera jordgubbarna, skiva limen och garnera.
Publicerat den
11 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar