Limoncello

Italiensk likör. Så otroligt god. De kallar den för dam-likören i italien. För att alla kvinnor som kommer dit dricker mycket av den. Servera den iskall, lägg gärna flaskan i frysen. Vodkan i likören hindrar den från att frysa. Tar lite tid att göra. Men det är värt besväret.

Ingredienser

1 liter vodka
15 citroner
1 liter socker
1 liter vatten

Betyg (1 röst)
Visningar:
7760
Sparat:
105

Gör så här

Tvätta citronerna ordentligt med borste för att få bort vax och bekämpningsmedel.

Riv ner citronskalet, men akta er för att få med det vita som smakar beskt. Det ska bara vara det gula i skalet.

Blanda ner skalet i vodkan. Låt stå mörkt i 3 veckor utan att röra om.

Koka upp vattnet och lös upp sockret i det kokande vattnet. låt kallna.

Sila bort citronskalen från vodkan och blanda sen den numera gula vodkan med sockerlagen. Låt stå kallt och mörkt i 2 veckor.

Häll upp på rena flaskor. Klart.

Tycker ni det är för lite citronsmak kan ni blanda i saft från några citroner när likören är färdig.

LIKNANDE RECEPT

Limoncellotårta..
över 2 månader
Limoncello - ci..
av lennali
över 2 månader
Tiramisú med jo
av lennali
över 2 månader
Citronkaka med
över 2 månader
A day in May
av SDMaya
över 2 månader
Lemoncurdpaj me
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.