Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limoncello

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 månad 5 dagar
Skriv ut

Italiensk likör. Så otroligt god. De kallar den för dam-likören i italien. För att alla kvinnor som kommer dit dricker mycket av den. Servera den iskall, lägg gärna flaskan i frysen. Vodkan i likören hindrar den från att frysa. Tar lite tid att göra. Men det är värt besväret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronerna ordentligt med borste för att få bort vax och bekämpningsmedel.
  2. Riv ner citronskalet, men akta er för att få med det vita som smakar beskt. Det ska bara vara det gula i skalet.
  3. Blanda ner skalet i vodkan. Låt stå mörkt i 3 veckor utan att röra om.
  4. Koka upp vattnet och lös upp sockret i det kokande vattnet. låt kallna.
  5. Sila bort citronskalen från vodkan och blanda sen den numera gula vodkan med sockerlagen. Låt stå kallt och mörkt i 2 veckor.
  6. Häll upp på rena flaskor. Klart.
  7. Tycker ni det är för lite citronsmak kan ni blanda i saft från några citroner när likören är färdig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Flindgren 26 juni 2009

    Tack ..:-) följde detta recept men med 70cl och efter lång väntan njuter jag nu denna nektar...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.