Instruktioner
1. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Deg: Smält smöret.
4. Blanda farinsocker, havregryn, vetemjöl och bikarbonad. Rör om så det blandar sej.
5. Tillsätt det smälta smöret i havregrynsblandningen. Rör om tills det är en smulig massa.
6. Bred ut hälften av degen i långpannan. (resten ska vara ovanpå fyllningen)
7. Grädda i ca 6-8 minuter mitt i ugnen.
8. Under tiden kakan nu gräddas, rör ihop i en kastrull cream fraishen, socker och potatismjölet. Låt sjuda ihop.
9. Efter sjudning tillsätt vaniljsockret.
10. Bred ut fyllningen på den förgräddade kakan.
11. Strö sedan över resten av havregrynsmassan.
12. Grädda ytterligare i ca 10-13 minuter.
13. Låt kakan kallna innan du skär den i bitar, fyrkanter eller trianglar.
Låter supergott - ska jag prova till syjuntan nästa gång vi är hos oss!
Jag la till 3 dl blåbär på vaniljkrämen innan jag strösslade över resten av havredegen. Blev jättegott!
Så otroligt gott, verkligen supergott, måste bara ge MVG +++++, en av de godaste jag någonsin ätit. Rekommenderas varmt till ALLA som älskar bakverk. Toppen när man skall göra till många. Tusen TACK för ett super recept, detta kommer absolut att bli an favorit. Kram..........TINA
Tror ni att det kan funka med vinbär i kakan ni som bakat denna?