Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Line dance kaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En långpannekaka bakad till en Line dance avslutning,

Ingredienser

Instruktioner

1. Klä en långpanna med bakplåtspapper. 2. Sätt ugnen på 175 grader. 3. Deg: Smält smöret. 4. Blanda farinsocker, havregryn, vetemjöl och bikarbonad. Rör om så det blandar sej. 5. Tillsätt det smälta smöret i havregrynsblandningen. Rör om tills det är en smulig massa. 6. Bred ut hälften av degen i långpannan. (resten ska vara ovanpå fyllningen) 7. Grädda i ca 6-8 minuter mitt i ugnen. 8. Under tiden kakan nu gräddas, rör ihop i en kastrull cream fraishen, socker och potatismjölet. Låt sjuda ihop. 9. Efter sjudning tillsätt vaniljsockret. 10. Bred ut fyllningen på den förgräddade kakan. 11. Strö sedan över resten av havregrynsmassan. 12. Grädda ytterligare i ca 10-13 minuter. 13. Låt kakan kallna innan du skär den i bitar, fyrkanter eller trianglar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • PinkLadie 22 april 2008

    Låter supergott - ska jag prova till syjuntan nästa gång vi är hos oss!

  • Allimac 25 februari 2009

    Jag la till 3 dl blåbär på vaniljkrämen innan jag strösslade över resten av havredegen. Blev jättegott!

  • Tiol 18 augusti 2009

    Så otroligt gott, verkligen supergott, måste bara ge MVG +++++, en av de godaste jag någonsin ätit. Rekommenderas varmt till ALLA som älskar bakverk. Toppen när man skall göra till många. Tusen TACK för ett super recept, detta kommer absolut att bli an favorit. Kram..........TINA

  • Karlskogadrutten 8 september 2010

    Tror ni att det kan funka med vinbär i kakan ni som bakat denna?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.