- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket god,, hittade orginalet i en tidningen men provade lite annat än bara vetemjöl!
Instruktioner
- Värm vattet till det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt vattnet, rör om tills jästen är upplöst.
- Hacka aprikoserna, tillsätt dem tillsammans med mjöl och gryn, salt, sirap, matfett, linfrön och russin.
- Blanda sist ner mjölet och grynen och arbeta samman till en ganska lös men smidig deg.
Arbeta ihop degen så de går att rulla till en rulle, lägg den i en smord form på 1½ liter. Låt jäsa i 45 minuter.
- Sätt på ugnen på 250 grader. Ställ in det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen. Sänk värmen efter 5 minuter till 200 grader, grädda färdigt i ca 30 minuter. Låt de nygräddade brödet svalna lite i formen, stjälp upp för att kallna på galler under bakduk.
- Lycka till, jag lovar den är sååå god!!!
Publicerat den
22 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar